Napomene u vezi sa preporukama

Ukratko

  • Dopune ishrani nisu lekovi!
  • Preporuke predstavljaju idealnu kombinaciju i treba ih više shvatati kao savete a ne kao recepte
  • Ako sumnjate da li smete neki proizvod koristiti, zapitajte se da li jedete namirnice od kojih je proizvod nastao i odgovorićete sami na svoje pitanje.

A sad malo opširnije...

Ljudsko telo sastoji se od hiljada milijardi ćelija od kojih je svaka u stanju da izvršava procese neophodne za život. Da bi pravilno funkcionisale, ćelijama u organizmu je potreban redovan unos hranljivih materija koje obavljaju tri odlučujuće, ali vrlo različite uloge: ishranu, obnovu i zaštitu ćelija. Održavanje energije i optimalnog zdravlja na ćelijskom nivou veoma zavisi od adekvatnog unosa hranljivih materija, te pravilne i kvalitetne ishrane tokom dana.

Nažalost, stresno okruženje i današnji način života nepovoljno utiču na obezbeđivanje kvaliteta i balansa u redovnoj ishrani pa se njoj posvećuje sve manje pažnje dok brza hrana postaje svakodnevna navika kako dece i mladih, tako i odraslih. Nedostatak esecijalnih materija u dužem vremenskom periodu tako može dovesti do akutnih ili hroničnih smetnji u organizmu, koje kasnije mogu rezultirati bolešću.

U narednim poglavljima date su preporuke za korišćenje određenih proizvoda kod određenih smetnji (uslovno podeljenih na pet vrsta stanja) koje mogu biti rezultat hroničnog manjka određenih materija u organizmu. Ono što je važno da istaknemo jeste da su preporuke koje slede nastale kao rezultat nauke i iskustva, pa se kao takve mogu koristiti kao smernice u poboljšanju vašeg zdravlja. U tom smislu ovo nisu medicinski recepti niti zamena za propisani tretman u lečenju kod odredjenih stanja i bolesti! Navedeni proizvodi nisu lekovi već se mogu koristiti isključivo kao dodatak, odnosno, dopuna ishrani zbog korisnih sastojaka koje sadrže u sebi. Ove prehrambene dopune su zapravo koncentrisane prirodne materije koje se dodaju neuravnoteženom obroku da bi se upotpunio i obezbedio organizmu ono što mu je potrebno.

Prilikom pretraživanja imajte na umu da date preporuke predstavljaju samo idealnu kombinaciju proizvoda za poboljšanje kod određenog stanja. To znači da možete odabrati manji broj proizvoda iz odabrane kategorije ili ih upotrebljavati u manjem obimu od navedenog, u skladu sa preporučenim smernicama.

Najbolja apsorpcija dodataka ishrani u preporukama koje slede postiže se kada proizvode koristite uz jelo. Ukoliko niste uvek u prilici da to praktično i činite, proizvode u navedenim količinama koristite posle obroka.

U svakoj od navedenih kombinacija koristite Tre-En-En kao bazu za potpunu ishranu, obnovu i zaštitu ćelijske membrane (1-3 kom uz/posle doručka).

Vaša energijaprirode.com