Najčešća pitanja i odgovori

Da li su dopune ishrani u stvari lekovi?

Ne. Ovo nisu lekovi već isključivo dopune ishrani. Kao što sam naziv kaže dopune ishrani samo dopunjuju vašu dnevnu ishranu hranljivim materijama koje su neophodne organizmu za njegovo pravilno funkcionisanje.

Da li proizvode mogu da koristim kad sam bolestan/na?

Naravno! Ne samo da možete nego se i preporučuje radi podizanja imuniteta organizma koji je posebno narušen tokom bolesti.

Da li proizvode mogu da koristim u postoperativnom periodu?

Naravno. Kao i kod prethodnog pitanja proizvodi vam pomažu u podizanju imuniteta i samim tim pomažu organizmu da se još brže i lakše oporavi posle operativnih zahvata ili intervencija

Zašto se ovi proizvodi zovu prirodni dodaci ishrani?

Zato što zapravo predstavljaju koncentraciju hranljivih materija iz prirode (voća, povrća, ribe, žitarica itd.), odnosno, hrane koju inače jedemo.

Kakva je razlika između sintetičkih vitamina i ovih prehrambenih dopuna?

Osnovna razlika je u građi kristala. Kod prirodnih molekula su radikali pomešani među sobom bez reda, dok je građa veštački dobijenih vitaminskih molekula besprekorna i homogena. Besprekorna građa veštački dobijenih vitamina se u organizmu ne ponaša kako bismo želeli jer se ne zna prilagođavati selektivnoj propustljivosti ćelijskih membrana. Sintetički vitamini na silu prodiru u citoplazmu ćelije i na taj način ne uvažavaju stvarne fiziološke potrebe organizma za tim vitaminom. Prirodne prehrambene dopune organizam vari i prihvata kao i hranu koju inače jedemo, te se mnogo pravilnije i bolje apsorbuju u organizmu.

Da li mogu da pijem više različitih proizvoda odjednom?

Možete. Vaš organizam će vam svakako signalizirati koja kombinacija vam najviše prija.

Ima li razlike ako proizvode pijem posle jela ili uz jelo?

U principu nema velike razlike sem što je apsorpcija u organizmu najbolja i najprirodnija ukoliko se koriste uz jelo.

Da li deca mogu da koriste ove proizvode?

Naravno da mogu. Radi lakše upotrebe proizvodi se mogu usitniti ili sadržaj istisnuti iz opne i pomešati sa hranom.

Da li trudnice mogu da koriste ove proizvode?

Ne samo da mogu već je i poželjno! Važnost unosa adekvatnih hranljivih materija za pravilni razvoj ploda u trudnoći ne mora se posebno isticati. Naravno, ukoliko se već koriste neke vitaminske dopune u ovom periodu poželjno je uz konsultaciju lekara odrediti odgovarajuću količinu.

Kojoj količini integralnih žitarica odgovara pakovanje koncentrata zrna tre en en?

Svakom pakovanju odgovara više od 20 kg integralne pšenice, pirinča i soje.

Da li su tablete ALL C prikladne i za decu?

Naravno, svaka tableta sadrži količinu koja odgovara jednoj narandži, uz izuzetak vode. Sem toga, tablete se mogu sažvakati a prijatan ukus čini ove tablete veoma prikladnim za decu.

Mogu li oboleli od dijabetesa piti Aloe Veru Plus budući da sadrži fruktozu?

Da, upravo zato što je Aloe Vera Plus zaslađena fruktozom koja, za razliku od saharoze ne uzrokuje glikemijski skok. Zbog toga, osobe sa dijabetesom mogu piti ovaj napitak bez problema. Međutim, preporuka je da se uvek posavetujete sa svojim lekarom jer dijabetes je ozbiljna bolest na koju značajno utiče ishrana, te je različita od osobe do osobe.

Da li se blagotvorna svojstva aloe vera plus umanjuju zagrevanjem proizvoda pre upotrebe?

Aloe Vera Plus je zamišljena da se pije hladna. Ako se samo malo zagreje ne bi trebalo biti značajnih promena u prehrambenom pogledu. Važno je da proizvod ne počne da vri.

Da li je preporučljivo uzimati Omega 3 za vreme trudnoće?

Naravno! Razvoj fetusa može od majke crpiti mnoge od tih esencijalnih masnih kiselina, i to u tolikoj meri da se depresija za vreme trudnoće vezuje za nizak nivo omega 3 masnih kiselina. Istraživanja pokazuju da i za vreme dojenja žene mogu imati koristi od dodataka ishrani sa omegom 3 jer je u detinjstvu veoma važno da bi se poboljšao razvoj očiju nerava i mozga.

Preporučena doza Omega 3 salmon Oil je 3 kapsule dnevno. Kojoj količini sveže ribe to odgovara?

Tri kapsule Omega 3 Salmon Oila odgovaraju količini od otprilike 100 gr svežeg lososa.

Mogu li adolescenti koristiti program za gubitak i kontrolu težine gr2 control?

Debljina je u svakom uzrastu zabrinjavajuća pojava, a u poslednje vreme u razvijenim zemljama stopa raste. Savetuje se da se, pre nego se krene sa programom za mršavljenje razgovara sa lekarom. Za adolescente koji su izbirljivi u pogledu ishrane GR2 može biti odličan za početak ili kraj dana. U svakom slučaju ovaj napitak predstavlja zdravu, ukusnu i hranljivu alternativu brzoj hrani i međuobrocima bogatim jednostavnim šećerima.

Mogu li se GNLD proizvodi koristiti sa sigurnošću i nakon isteka roka?

Oznaka rok upotrebe koja se nalazi na proizvodima odnosi se na delotvornost, ne na sigurnost ili trajnost. Ako se čuvaju prema uputstvima, dodaci ishrani su pokazali da poštuju ili premašuju oznaku na pakovanju. Ipak, savetuje se da se proizvodi koriste u skladu sa datim oznakama.